UgensErhverv.dk

Skal du udvide din fabrik? Her får du gode råd.

ANNONCE: Er I vokset ud af de rammer, som virksomheden rummer? Så kan det være tid til at ombygge eller udvide pladsarealet i fabrikken.

20-05-2022

Her kan du finde gode råd til løsninger, når udbygningen skal planlægges.

Kortlæg jeres pladsbehov

Det er en god idé at starte med at finde ud af, hvor meget plads der er brug for at udvide med. Der er forskel på, om det er en ny lagerhal eller et kontor til to medarbejdere. Det kan eksempelvis også være et kølerum eller mere plads til flere arbejdsstationer.

Der kan samtidig være nogle byggeregler i forhold til, hvor på grunden der må bygges til, samt hvor stort arealet må være. Sæt dig ind i disse, så du har styr på forholdene.

Indtænk hensigtsmæssig placering

Derudover bør du overveje, hvor selve tilbygningen skal placeres, så det giver mening. Skal det eksempelvis være et kontorområde, hvor medarbejderne skal have tæt kontakt i dagligdagen i forbindelse med selve produktionen, kan det være hensigtsmæssigt at placere det i nærheden af hinanden.

Vælg materialer med omhu

Der er forskel på, hvilke byggematerialer der er mest hensigtsmæssige at bruge alt efter det formål, som det nye areal skal opfylde. Hvis du eksempelvis er i gang med at bygge et kølerum, så kan det være en fordel at beklæde det med glasfiberplader, som er nemme at gøre rent, hvilket har indflydelse på hygiejnen. SE Hovedgaard er den eneste forhandler af glasfiberplader fra Glasbord. Glasfiberplader er særligt godt til fødevare- og levnedsmiddelindustrien, hvor de beskytter væggene og loftet mod stød fra fx palleløftere.

Generelt kan du tænke materialevalget ind i nærmest ethvert sted i det nye område lige fra gulve, der eksempelvis kan tåle høj vægt fra store maskiner, til belysning og reoler. Det kan både have praktiske såvel som æstetiske formål i hverdagen.

Brochurer

Uge 25: Ugens konkurser i byggeriet (2)

Uge 25: Ugens konkurser i byggeriet (2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen den seneste uge

Ny Hollænderskolen er nyrenoveret

Ny Hollænderskolen er nyrenoveret

Et påbud fra Arbejdstilsynet omkring manglende ventilation har givet anledning til en grundig bygningsmæssig renovering og opdatering af læringsmiljøerne på Ny Hollænderskolen, Frederiksberg

Schweizere køber Cembrit

Schweizere køber Cembrit

Nordjyske Cembrit kommer på schweiziske hænder, efter familievirksomheden Swisspearl Group har gennemført en overtagelse af de i alt 1400 ansatte hos den danske tag- og facadespecialist

Nyt plejehjem skal opføres i Tune

Nyt plejehjem skal opføres i Tune

Boligselskabet Sjælland skal i de kommende år stå for opførelsen af et plejehjem i Tune. Greve Kommune yder tilskud til byggeriet og har anvisningsret til plejeboligerne