UgensErhverv.dk

Skaber trend i beton

Beton har længe været lig med socialt boligbyggeri fra 70’erne, men betonbyggeriet er igen blevet populært blandt unge arkitekter og brugere.

29-07-2004Beton har længe været lig med socialt boligbyggeri fra 70’erne, men betonbyggeriet er igen blevet populært blandt unge arkitekter og brugere. Begrundelsen er enkel: Betonelementer gør det muligt at designe og formgive uden begrænsninger, også indenfor et stramt byggebudget.

Herhjemme er den største eksponent for betonbyggeri arkitekten Kim Utzon, som i år modtog Betonelement-Prisen på 75.000 kr.

Med årets overrækkelse af Betonelement-Prisen signalerer Betonelement-Foreningen en optimisme og en tro på fremtiden for hele betonbranchen. Flere og flere arkitekter vælger i dag at bygge i betonelementer, fordi præfabrikerede betonelementer kan bruges som fleksible og reproducerbare modulsystemer, som matcher fremtidens krav om industrialisering og effektivisering i byggeriet.

Kim Utzon modtog årets Betonelement-Pris for de tre præmierede bygninger: Dunkers Kulturhus i Helsingborg, Rosendahl A/S i Hørsholm og HTS Arbejdsgiverforeningen i Kalkbrænderihavnen i København.
-aha

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Enigt Folketing vedtog Asbestloven

Enigt Folketing vedtog Asbestloven

Fra 1. juli i år skal virksomheder have autorisation for at nedrive asbestholdigt materiale. De har et halvt år til at få autorisationen på plads

Konkurser i byggeriet (Uge 22/2024 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 22/2024 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Spildprodukter skal udnyttes og have en ekstra chance

Spildprodukter skal udnyttes og have en ekstra chance

Som en del af Bygmas Take Back ordninger på de tunge fraktioner i byggeriet har materialeleverandøren indgået et samarbejde med Recycon Recycling, der som i de første i Danmark udvikler betonelementer ved hjælp af urban mining

Bevar bygningsmassen: Millionprojekt skal finde de gode løsninger

Bevar bygningsmassen: Millionprojekt skal finde de gode løsninger

Grundejernes Investeringsfond, Landsbyggefonden, Dreyers Fond og Realdania går nu med 45 mio. kr. i ryggen og et fireårigt sigte sammen om at skabe viden om og eksempler på, hvordan man kan bevare frem for at bygge nyt