UgensErhverv.dk
Ny fugesand hindrer...

Ny fugesand hindrer...

Ukrudtshæmmende fugesand kan anvendes til alle typer beton-, natur og teglbelægninger

27-07-2004

En nyudviklet type fugesand, Danfugesand®, har en stærkt hæmmende virkning på de ukrudtsplanter, der spirer og gror mellem stenene i forskellige former for stenbelægning.

Danfugesand® kan anvendes på alle former for beton-, natur- og teglbelægninger. Fugesandets høje PH-værdi sikrer, at der skabes ”ørkenlignende” tilstande mellem stenene, så ukrudtet ikke får mulighed for at spire, ligesom der ikke dannes mos i en belægning med fugesand mellem stenene.

Det ukrudtshæmmende fugesand er udviklet af Dansand A/S i Silkeborg i samarbejde med PF&U Mineral Development og det rådgivende ingeniørfirma SBH Consult A/S.
Distributionen herhjemme varetages af maxit, og produktet vil være på hylderne i Jem&Fix fra den 1. august i år. Sandet leveres i praktiske 25 kilos sække.

Danfugesand® rummer en række fordele. Skæmmende vækst af ukrudt på f.eks. en terrasse eller i en indkørsel undgås, og det er ikke nødvendigt at anvende pesticider for at holde ukrudtet væk. Frøene får simpelt hen ikke mulighed for at spire i de fuger, der er fyldt med det ukrudtshæmmende fugesand.
Danfugesand® giver flotte, lyse fuger, og sorteringen af det ovntørrede sand betyder, at fugerne har stor styrke og tæthed og således er med til at give belægningen stabilitet.

Endelig har Danfugesand® lang tids holdbarhed. Som led i den omfattende produktudvikling er Danfugesand® testet for 10 års regn.

Yderligere oplysninger fås ved henvendelse til:
Markedschef Jens Kristian Rønde, maxit a.s. på telefon 70 11 11 72

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Samarbejdsløftet er hurtigt gået i glemmebogen

Samarbejdsløftet er hurtigt gået i glemmebogen

Direktør i Dansk Håndværk advarer om, at byggebranchen hvert eneste år bruger milliarder af kroner på at bekrige hinanden

Enigt Folketing vedtog Asbestloven

Enigt Folketing vedtog Asbestloven

Fra 1. juli i år skal virksomheder have autorisation for at nedrive asbestholdigt materiale. De har et halvt år til at få autorisationen på plads

Nye CO2-krav for byggeriet træder i kraft om et år

Nye CO2-krav for byggeriet træder i kraft om et år

Et bredt politisk flertal har nu sat en grøn retning for byggeriet i Danmark, der ifølge DI Byggeri samtidig sikrer, at branchen fortsat har mulighed for at udvikle sig

Konkurser i byggeriet (Uge 22/2024 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 22/2024 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger