UgensErhverv.dk

Satellitkommunikation på byggepladsen

MT Højgaard først med at kommunikere via satellitbaseret bredbånd til byggepladserne.

27-07-2004

Hvad enten byggepladsen ligger i Nørre Snede eller Nuuk så er projektlederne fra MT Højgaard i stand til at sende projektmapper, e-mails og tegninger over internettet mindre end 2 timer efter de er rykket ind på pladsen.
Entreprenørfirmaet har sammen med IBM udviklet en bredbåndsopkobling, der sender den elektroniske kommunikation via satellitter med en hastighed på 512/256 kilobit.

Tidligere kunne der gå op til 6 uger med at vente på en nedgravet kobberlinjer til en hurtig ADSL forbindelse til byggepladsen – nu skal der blot sættes en parabol på skurvognen.

- Vi havde en udfordring hos MT Højgaard med den lange ventetid på internetadgang. Det er vitalt for den ansvarlige på byggepladsen at have fuld elektronisk adgang til sagsakter og kommunikation – især i starten af byggefasen. Derfor tog vi sagen i egen hånd og udviklede satellit konceptet, som IBM har leveret den tekniske del til. Nu kan vi på blot et par timer have fuld elektronisk kommunikation, hvilket giver os muligheden for at operere optimalt på byggepladsen allerede fra dag ét, siger Kristian May administrerende direktør i MT Højgaard.

Både MT Højgaard og IBM regner med at satellit-konceptet vil brede sig til andre virksomheder og brancher med behov for at kommunikere mellem mobile afdelinger.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Enigt Folketing vedtog Asbestloven

Enigt Folketing vedtog Asbestloven

Fra 1. juli i år skal virksomheder have autorisation for at nedrive asbestholdigt materiale. De har et halvt år til at få autorisationen på plads

Konkurser i byggeriet (Uge 22/2024 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 22/2024 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Spildprodukter skal udnyttes og have en ekstra chance

Spildprodukter skal udnyttes og have en ekstra chance

Som en del af Bygmas Take Back ordninger på de tunge fraktioner i byggeriet har materialeleverandøren indgået et samarbejde med Recycon Recycling, der som i de første i Danmark udvikler betonelementer ved hjælp af urban mining

Bevar bygningsmassen: Millionprojekt skal finde de gode løsninger

Bevar bygningsmassen: Millionprojekt skal finde de gode løsninger

Grundejernes Investeringsfond, Landsbyggefonden, Dreyers Fond og Realdania går nu med 45 mio. kr. i ryggen og et fireårigt sigte sammen om at skabe viden om og eksempler på, hvordan man kan bevare frem for at bygge nyt