UgensErhverv.dk

SMV’ere parat til digital indberetning

Små og mellemstore virksomheder ser fordele ved at indberette digitalt til det offentlige.

20-06-2005

Langt de fleste små og store virksomheder er parat til at droppe papiret, hvis der skal kommunikeres med det offentlige. Det viser en ny undersøgelse som Håndværksrådet og Erhvervs- og Selskabsstyrelsen har udført i fællesskab blandt et udsnit af Håndværksrådets medlemmer.

Undersøgelsen viser, at virksomhederne ser flere fordele i at gå over til digitale indberetninger frem for at holde fast i papiret, der nemlig tid og penge at spare ved at indberette digitalt.

Der er dog stor forskel på virksomhedernes brug og erfaring med IT. Seks pct. af de adspurgte virksomheder bruger slet ikke IT, mens IT og digitale løsninger er en stor del af hverdagen hos de fleste.

Derfor efterspørger et flertal af virksomhederne flere digitale indberetninger fra det offentliges side både for at få erfaring med kommunikationsformen og for at høste flest mulige fordele ved effektiviseringen.

- Virksomhederne efterspørger flere digitale løsninger men også hjælp til det. Det er derfor vigtigt, at vi her og nu har viljen til at investere på det digitale område.
Vi har nu etableret det vidensgrundlag, der skal til, for at gøre de små og mellemstore virksomheder til verdens mest digitale. Det vil kunne blive en løftestang for innovation og produktivitetsforbedringer i de mange små og mellemstore virksomheder, siger Håndværksrådets formand Poul Ulsøe i en kommentar til undersøgelsen.

- mir

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder