UgensErhverv.dk

Kapper 10 m af højhusene på Krøyers Plads

NCC vil tage luften ud af kritikken ved at gøre de omstridte huse lavere.

16-03-2005

Efter måneder med hård kritik og 14.000 protestunderskrifter mod de planlagte huse på Krøyers Plads, forsøger entreprenøren NCC at imødekomme kritikken ved at ændre det oprindelige oplæg.
NCC vil simpelthen kappe 10 meter af den højeste af de planlagte bygninger og et varierende antal meter af de øvrige. Højeste hus i byggeriet bliver således på 45 meter, mens spiret på Vor Frelser Kirke til sammenligning rækker 88 meter op.
Dermed er der ikke længere tale om et egentligt højhusbyggeri, mener NCC og håber at indvendingerne mod byggeriet ophører.

- Med ændringsforlaget giver det ikke mening at tale om højhusbyggeri. Vi har fulgt debatten og de fleste indvendinger har drejet sig om højder. Derfor har vi arbejdet på en alternativ løsning, som reducerer byggehøjderne. For at bevare alle kvaliteter i projektet - ikke mindst for de, der skal bo i det - har det taget noget tid at finde en arkitektonisk og teknisk løsning på hvordan bygningerne kan skaleres ned, forklarer direktør Allan Jørgensen fra NCC det sene ændringsforslag.

En tilfreds arkitekt
Bliver forslaget accepteret og byggeriet gennemført er det ikke endnu et eksempel på et spektakulært storbybyggeri, hvor arkitekten er bitter over at det oprindelige forslag ændres.

- Jeg er meget tilfreds med forslaget, som nu ganske vist er lavere, men stadig lever op til de oprindelige intentioner og er loyalt mod det forslag, der i sin tid vandt arkitektkonkurrencen, siger den hollandske arkitekt Eric van Egeraat.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

Konkurser i byggeriet (Uge 28/2024 -2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Grøn transformator med global ambition

Grøn transformator med global ambition

Med tyske Jens-Peter Saul som CEO, har Rambøll udviklet sig fra at være en nordisk virksomhed til en global spiller med en omsætning, der er mere end fordoblet til 17 milliarder kroner

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

Airtox og Carl Ras bliver hovedsponsorer i Lyngby Boldklub

De kommende to sæsoner vil der står Carl Ras på maven af Lyngby Boldklubs spillere, når de løber på banen hjemme på Lyngby Stadion, mens der vil stå Carl Ras, når spillerne ifører sig klubbens udebanetrøje

Lige efter EU-bogen

Lige efter EU-bogen

Aktører i byggeriet kan vinde fordele ved hurtigt at omfavne EU's taksonomi-regler om bæredygtighed. Carl Ras står klar med rådgivning og service og er blandt andet en nøglespiller i den banebrydende renovering af DMI's tidligere domicil